Αποτελέσματα εκλογών Π.Σ.Α.Ε.Π. – Δήλωση Γ. Αναγνωστόπουλου

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 10 Ιουνίου οι εκλογές του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.  Νιώθω την ανάγκη ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου που προσήλθαν στις κάλπες σε Αθήνα, Ηράκλειο και Πάτρα μια ομολογουμένως δύσκολη μέρα για εκλογές και με εξέλεξαν πρώτο στο νέο Δ.Σ του ΠΣΑΕΠ. Το γεγονός ότι αυτό, αλλά και ότι την Τρίτη 13 Ιουνίου στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο των νεοεκλεγέντων εφτά εκπαιδευτικών με εξέλεξαν ομόφωνα πρόεδρο, με γεμίζουν ευθύνη για να πετύχουμε τους ιδρυτικούς στόχους του μεγαλύτερου συλλόγου πρωτοβάθμιας. Η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι συνάδελφοί μου εκπαιδευτικοί και τα μέλη του νέου Δ.Σ. είναι για εμένα η καλύτερη «ένεση» αντοχής και επιμονής προς την επίτευξη των στόχων μας.

Ο ΠΣΑΕΠ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι λειτουργεί υπέρ της ενότητας των αναπληρωτών. Το διαίρει και βασίλευε σε εμάς δεν θα περάσει. Το νέο Δ.Σ. μας απαρτίζεται από δασκάλους, νηπιαγωγό, αλλά και γυμναστή. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, μόνο να ενώσουμε. Να ενώσουμε τα χρόνια αναπλήρωσης που έχουμε, τη μόνιμη αδιοριστία μας, τους μισθούς πείνας, τα μειωμένα μας δικαιώματα, την αγωνία μας κάθε αρχή ή μέση της χρονιάς, τα χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια μας. Κυρίως όμως έχουμε να ενώσουμε τη φωνή μας κάτω από το πάγιο αιτήμά μας για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς και τέλος στην εξαθλίωση των εκείνων που διδάσκουν τα παιδιά μας. Με αυτή τη νοοτροπία ξεκινήσαμε, με αυτήν την νοοτροπία συνεχίζουμε, σταθεροί στις ιδρυτικές μας διακηρύξεις. Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία απαντήσεων σε προσωπικές ή συλλογικές λασπολογίες. Οι απαντήσεις μας δίνονται στους δρόμους, στη Βουλή, στο Υπουργείο με τη δράση μας. Είμαστε καθημερινά δίπλα σε κάθε αναπληρωτή και θα συνεχίσουμε να είμαστε. Εμπιστευόμαστε την κρίση των συναδέλφων μας όπως μας εμπιστεύτηκαν κι εκείνοι στις πρόσφατες εκλογές με την μεγάλη συμμετοχή τους.
Το νέο Δ.Σ αποτελείται από εκπαιδευτικούς μαχητές, οι οποίοι έρχονται δυναμικά να προστεθούν στην ήδη δυνατή και διευρυμένη ομάδα δράσης του ΠΣΑΕΠ. Υπόσχομαι ότι με τα παιδιά που εκλέχτηκαν θα δώσουμε καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας των αναπληρωτών, να περιορίσουμε τις αδικίες και να φτάσουμε στον τελικό στόχο, δηλαδή στην εξάλειψη του θεσμού του αναπληρωτή.
Τέλος, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω για την πολύτιμη προσφορά τους στον σύλλογο τα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ.. Τον Αλέξανδρο Πασχάλη, τη Χρυσούλα Δοξαστάκη, τον Γιώργο Σαμαρά και τη Γεωργία Ντερέκα, τα οποία αποτέλεσαν τη σπίθα της δημιουργίας του ΠΣΑΕΠ, μαζί φυσικά με όλα τα ιδρυτικά μας μέλη.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Τρίτης εκλέχτηκαν ομόφωνα οι εξής: 

Πρόεδρος: Αναγνωστόπουλος Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Μπαξεβανίδης Θεόδωρος
Γενικός Γραμματέας: Μαγαλιός Κωνσταντίνος
Αναπληρωτής Γραμματέας: Παπαθεμελής Νίκος
Οργανωτικός Γραμματέας: Πετρίδης Αντώνης
Ταμίας: Μήτση Ουρανία
Μέλος: Αμπατζής Βασίλης
Αναπληρωματικά μέλη κατά σειρά:    Νιαβή Παρασκευή
                                                                          Νατσίδου Παρασκευή
                                                                           Βασίλογλου Μάρθα
                                                                           Παπακαλούση Δήμητρα
                                                                            Μανώλη Αργυρώ
                                                                             Βαϊράμη Μαρία
                                                                              Μάντζου Μαρία
Επίσης την ίδια μέρα συνεδρίασε και η τριμελής Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγοντας τους εξής:
Πρόεδρος: Λοντζετίδου Ελισάβετ
Μέλη:   Παπαχρόνης Χρήστος
             Στυλιαράς Δημήτριος
 
Αναπληρωματικά μέλη: Αποστόλου Σουλτάνα
                                          Τριανταφύλλου Μαρία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *