Παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Αργυροπούλου

Στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Αργυροπούλου, «Η μαμά μου είναι αναπληρώτρια δασκάλα» των εκδόσεων «Πνοή», παρευρέθηκε και προλόγισε ο Αναγνωστόπουλος Γεώργιος ως πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις 16 Ιουνίου 2017.

Το βιβλίο αφορά τη ζωή ενός ζευγαριού αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσα από τα μάτια του μικρού παιδιού τους. Είναι ένα ιδιαίτερα επίκαιρο βιβλίο το οποίο αποτυπώνει άριστα και με ιδιαίτερο χιούμορ τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν οι 20.000 και πλέον «εγκλωβισμένοι» αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Εκπαιδευτικοί διαφορετικής ταχύτητας από τους μόνιμους συναδέλφους τους αφού τα εργασιακά τους δικαιώματα είναι εντελώς διαφορετικά κι ας εργάζονται στα ίδια σχολεία, με τους ίδιους μαθητές. Εκπαιδευτικοί που με ένα αμάξι φορτωμένο κάθε Σεπτέμβριο(στην καλύτερη περίπτωση) τρέχουν να παρουσιαστούν και να βρουν στέγη στο τελευταίο νησί της Ελλάδας σε διάστημα μόνο 3 ημερών από τη μέρα πρόσληψής τους, αφήνοντας πίσω σχέσεις, συζύγους, παιδιά.

Όλα αυτά οι εκπαιδευτικοί τα γνωρίζουν αφού τα βιώνουν. Αυτό που δε γνωρίζει κανείς είναι πως βιώνει αυτή την κατάσταση ένα μικρό παιδί που η μαμά του που βλέπει το Υπουργείο σαν δράκο(!) που παίρνει κάθε φθινόπωρο τον μπαμπά του εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά..

Επίσης, οι γονείς δεν τα γνωρίζουν. Η κοινωνία, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι αρνητική και επικριτική απέναντι στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι παιδαγωγούν τα παιδιά τους, που «μεγαλώνουν» άπειρες ώρες κάθε χρονιά μαζί τους.  Όλοι οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτός ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ που πασχίζει να κάνει τα παιδιά τους έναν σωστό πολίτη και μορφωμένο άνθρωπο.

 

Επιτυχημένο το βιβλίο, επιτυχημένη και η παρουσίασή του στην οποία συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος και προλόγισαν εκτός από τον Αναγνωστόπουλο Γεώργιο, η Ελένη Αργυροπούλου (συγγραφέας) και η Μαρία Ιατρίδη (εκπαιδευτικός-ποιήτρια)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *