Στο Κεντρικό Δελτίο του ΣΚΑΙ για τα προβλήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Στο Κεντρικό Δελτίο του ΣΚΑΙ για τα προβλήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Χθες το βράδυ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στο επίκαιρο πρόβλημα της Σαντορίνης και της Μυκόνου και την αδυναμία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών να βρουν στέγαση,  κάτι για το οποίο τοποθετήθηκε και ο Σάββας Παντελίδης ως πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Θήρας. Μάλιστα το συγκεκριμένο κανάλι είχε διάθεση να αναδείξει γενικότερα τα προβλήματα των αναπληρωτών για τα οποία μίλησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπ/κων Π.Ε. Αναγνωστόπουλος Γιώργος μέσω skype. Δυστυχώς λόγω περιορισμένου χρόνου και της τρέχουσας επικαιρότητας προβλήθηκαν δύο-τρία πολύ μικρά αποσπάσματα των παραπάνω αναπληρωτών. Δείτε το απόσπασμα εδώ

Ο Αναγνωστόπουλος Γιώργος, εκτός των προβληθέντων, μίλησε για το πρόβλημα της αδιοριστίας, τα ίσα δικαιώματα που διεκδικούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με τους μόνιμους συναδέλφους τους,  την ανάγκη του υπεύθυνου δασκάλου ολοημέρου για την αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης και την θέσπιση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, ώστε κανένα προνήπιο να μην μένει εκτός τους δημόσιου σχολείου.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του συλλόγου τονίζει ότι:

«Ως ΠΣΑΕΠ έχουμε στόχο να αναδείξουμε τα προβλήματα των αναπληρωτών στους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία. Δεν είμαστε οι τεμπέληδες, κρατιστές που παλεύουμε να βρούμε μια θέση να χωθούμε στο Δημόσιο. Είμαστε εκπαιδευτικοί που μετά από μετά από πολλά χρόνια αναπλήρωσης και στήριξης της δημόσιας εκπαίδευσης σε κάθε άκρη της Ελλάδας δικαιούμαστε τη μόνιμη πρόσληψή μας, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία μας και να λειτουργήσουν εύρυθμα όλα τα σχολεία σε κάθε κοινωνία. Να σταματήσουμε να αφήνουμε χιλιόμετρα μακριά τις οικογένειες και τα παιδιά μας και να διδάξουμε μόνιμα σε ένα μέρος με το σεβασμό και την αξιοπρέπεια που μας αρμόζει. Εκπαιδευτικοί που πολλοί από αυτούς εισήχθησαν με άνω των 18.000 μορίων στις σχολές τους, κατέχουν επίπεδο μεταπτυχιακών γνώσεων και άλλοι που έχουν περάσει το 40 έτος της ηλικίας τους.

Τα παραπάνω οφείλουμε ως μονάδες και ως σύλλογος να τα διασπείρουμε στην κοινωνία άμεσα, ώστε αν αποκτήσουμε συμμάχους στον αγώνα που κάνουμε για μόνιμους διορισμούς.

*Σήμερα (17/09/2017) για τα προβλήματα των αναπληρωτών υπάρχει ρεπορτάζ της Κυριακάτικης εφημερίδας Ελευθερία του Τύπου και για το ζήτημα της Σαντορίνης στο Πρώτο Θέμα«

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *