«Πολιτιστικό διήμερο» στον ν. Λάρισας παρουσία του Γ. Αναγνωστόπουλου

«Πολιτιστικό διήμερο» στον ν. Λάρισας

Πολιτιστικό διήμερο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το Σαββατοκύριακο στον νομό Λάρισας, αφού το Σάββατο το βράδυ  πραγματοποιήθηκαν στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Από την ανασκαφή στην παρουσίαση». Μία εξαιρετική εκδήλωση με υλικό από το έργο των Εφορειών Αρχαιοτήτων Λάρισας, Ξάνθης, Πέλλας και Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας. Την έκθεση διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Υπουργός Πολιτισμού  κ. Κονιόρδου και πλήθος κόσμου και επισήμων μεταξύ των οποίων και ο Αναγνωστόπουλος Γιώργος ως Πρόεδρος του Πανελληνίου συλλόγου Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Π.Ε. και πολιτευτής της Ένωσης Κεντρώων ν. Λάρισας. Άλλωστε ο Πολιτισμός και η Εκπαίδευση είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι κρίκοι μιας χώρας.

 

 

 

 

 

 

 

Η έκθεση πραγματεύεται τη διαδικασία που διενεργείται από τη στιγμή της έρευνας, της ανασκαφής, της ανακάλυψης, της έκθεσης, της συντήρησης και της φύλαξής του. Για να επιτευχθεί αυτό συμβάλλουν σε όλη τη χώρα 5700 άνθρωποι με τεράστιο μεράκι και αγάπη για τον πολιτισμό και πολλές ειδικότητες επιστημόνων.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Λάρισα είναι μία πόλη η οποία έχει να επιδείξει πολλές πολιτιστικές αξίες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο μέσα από  τον συγκεκριμένο τομέα. Η στήριξη στην αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου και την ανάδειξη του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας πρέπει να είναι δεδομένη και συνεχής για να λάβει η πόλη μας τη θέση που της αξίζει στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας.

Επιπροσθέτως, την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ελληνιστικού και βυζαντινού συγκροτήματος στη θέση «Χάνι της Κοκκώνας» στην Κοιλάδα των Τεμπών, που ανακαλύφθηκε κατά τις ανασκαφές για τη διάνοιξη των σηράγγων. Κατά τη διάρκεια της έρευνας ήρθαν στο φως τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα ενός ελληνιστικού συγκροτήματος λατρευτικού και εργαστηριακού χαρακτήρα, ενός βυζαντινού ναού και ενός βυζαντινού κτιρίου που χαρακτηρίστηκε ως πανδοχείο. Η Κοιλάδα των Τεμπών αποτελεί έναν προορισμό, οποίος συνδυάζει τον πολιτισμό και την ιστορία με τη φυσική ομορφιά του τοπίου και γι αυτό το λόγο οφείλουν να αναδεικνύονται τέτοια μνημεία και φυσικά να συντηρούνται.

Στα εγκαίνια του αρχαιολογικού χώρου παρέστησαν ο βουλευτής κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο διοικητής του ΑΤ Τεμπών Προκόπης Χαρισμανίδης, οι αντιδήμαρχοι κ. Στ. Σαΐτης, Κ. Νταφούλης, Κ. Τσεργάς, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Μ. Καρατέγος, η πρόεδρος ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Ξανθή Ζησάκη και ο αντιπρόεδρος ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Λ. Ζάρρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ευθ. Μπουζέκης και Δ. Τσέτσιλας, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Μανώλης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Πουτσιάκας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλοι του Διαχρονικού Μουσείου κ. Ιωάννης Σιούλας, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και πολιτευτής της ΄Ενωσης Κεντρώων ν. Λάρισας κ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος, καθώς και πλήθος κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και επισκέπτες.

Φωτογραφίες: Ελευθερία, larissanet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *