Να παραδώσει την έδρα ο κ. Κατσιαντώνης!

Κάλεσμα στον, μέχρι πρότινος βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων και από προχθές ανεξάρτητο, Γιώργο Κατσιαντώνη, να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα στο κόμμα κάνουν μέσω επιστολής τους προς την «Ε», οι πολιτευτές Γιώργος Αναγνωστόπουλος και Αποστόλης Σιάτρας.


Τονίζουν μεταξύ άλλων πως η κίνησή του ήταν φυσικό επακόλουθο των πρόσφατων τοποθετήσεών του και προσθέτουν πως το κόμμα τον «διόρισε» επιλέγοντάς τον πρώτο στη λίστα. Ξεκαθαρίζουν ωστόσο πως αυτοί οι δύο δεν έχουν κανένα προσωπικό όφελος καθώς κανείς από αυτούς δεν είναι ο πρώτος επιλαχών στη λίστα των προηγούμενων εκλογών.

Πιο αναλυτικά η επιστολή τους:

«Δυστυχώς η ανεξαρτητοποίηση του κ. Κατσιαντώνη ήταν φυσικό επακόλουθο, αφού τα δημοσιεύματα για τη διαφοροποίησή του βρίθουν εδώ και ένα χρόνο. Το κόμμα, το οποίο εκπροσωπήσαμε στις προηγούμενες εκλογές, αν και έδωσε αγώνα να μην εντάξει επαγγελματίες πολιτικούς στα ψηφοδέλτιά του, στην περίπτωση του κ. Κατσιαντώνη λάθεψε, όπως δείχνει η ιστορία. Πολιτικούς οι οποίοι κινούνται με βάση το προσωπικό συμφέρον, που τοποθετούν ψηλότερα την πολιτική τους επιβίωση από οτιδήποτε άλλο δεν τους χρειαζόμαστε. Όχι μόνο στην Ένωση Κεντρώων, αλλά γενικότερα στην πολιτική σκηνή.

Ας μην ξεχνάμε ότι στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Κατσιαντώνης δεν εκλέχτηκε με τους προσωπικούς του σταυρούς, αλλά “διορίστηκε” από το κόμμα, όντας πρώτος στη λίστα. Είναι, το λιγότερο, πολιτικά ανήθικο κάποιος που λαμβάνει έδρα με τις ψήφους των συνυποψηφίων του και τους προσωπικούς αγώνες του κ. Λεβέντη, να ανεξαρτητοποιείται μη παραδίδοντας την έδρα στο κόμμα που τον “διόρισε”, κάτι το οποίο θα έπρεπε να ισχύσει για όλους τους βουλευτές που έχουν αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων. Βεβαίως, ο κόσμος της Λάρισας δεν πρόκειται να ξεχάσει τόσο σύντομα τους αγώνες προσωπικής πολιτικής επιβίωσης του κ. Κατσιαντώνη, όπως δεν πρόκειται να ξεχάσει και τη θέση του για παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στη γείτονα χώρα. Τώρα βεβαίως στον νέο χώρο που θεωρούμε ότι αργά ή γρήγορα θα προσχωρήσει, θα μπορέσει να ψηφίσει το παραπάνω με τις ευλογίες του νέου του αρχηγού.
Γι’ αυτό λοιπόν, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, αφού κανείς από τους δυο μας δεν είναι ο πρώτος επιλαχών στη λίστα των προηγούμενων εκλογών, καλούμε τον κ. Κατσιαντώνη να παραδώσει την έδρα που έδωσε ο λαός της Λάρισας στην Ένωση Κεντρώων και όχι προσωπικά στον ίδιο.
Περίπου 5.000 ψηφοφόροι της Ένωσης Κεντρώων στον νομό Λάρισας ταυτίστηκαν με θέσεις του κ. Λεβέντη προεκλογικά, όπως η απόλυση από τη Βουλή υπαλλήλων που προσλήφθηκαν προκλητικά ως συγγενείς νυν και τέως βουλευτών, η επιστροφή κάθε αποσπασμένου του δημοσίου στις υπηρεσίες όπου οργανικά ανήκει και η μείωση κατά 50% του μισθού όλων των αιρετών (από Πρόεδρο Δημοκρατίας, πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες, μητροπολίτες κ.α.).
Σε αυτούς και σε ακόμα περισσότερους δηλώνουμε ότι εμείς, ως άνθρωποι της εργασίας και όχι ως επαγγελματίες πολιτικοί, είμαστε δίπλα στο κόμμα και θα τους εκπροσωπούμε, θέτοντας τα προβλήματά τους, και του νομού μας συνολικότερα, στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντη».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Ελευθερία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *