Τις αντιρρήσεις των αναπληρωτών έθεσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο Αναγνωστόπουλος Γ.

Τη Δευτέρα 05/06 ο Αναγνωστόπουλος Γιώργος, ως πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παρευρέθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις»

Στην πρωτολογία του αναφέρθηκε στην περίπτωση δημιουργίας νέου πίνακα για τις Δομές Υποδοχής για την Εκπ/ση των Προσφύγων χαρακτηρίζοντας την πρόταση ως μια  πρόταση η οποία έχει δομικά λάθη και από άποψη ισοτιμίας μεταξύ των εκπαιδευτικών και από παιδαγωγική άποψη. Επιπλέον, κάλεσε τον Υπουργό να αποσύρει το συγκεκριμένο άρθρο και να το θέσει σε δημόσια διαβούλευση. Επίσης αναφέρθηκε στην ειδική προκήρυξη που προβλέπει το νομοσχέδιο για τους αναπληρωτές καλώντας τον Υπουργό αντί να εφεύρει σύνθετες ρυθμίσεις για τη στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων ας τα στελεχώσει με τον τρόπο και την αξιοπρέπεια που αρμόζει στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, με μόνιμους διορισμούς.

Δείτε εδώ την πρωτολογία 

Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΠΣΑΕΠ  αναφέρθηκε στο ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων, που φαίνεται να προκύπτει για τους πίνακες αναπληρωτών ύστερα από την γνωστή ευρωπαϊκή οδηγία. Κάλεσε τον Υπουργό να διασφαλίσει την αξιοκρατία και την διαφάνεια τόσο στις προσλήψεις όσο και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών. Επίσης, αναφέρθηκε όχι την οργάνωση, αλλά στην αποδιοργάνωση που υπάρχει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στην ανάγκη επανατατοποθέτησης σε όλα τα ολοήμερα υπεύθυνο δάσκαλο, στην εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους συναδέλφους τους και κυρίως των αδειών των έγκυων αναπληρωτριών. Τέλος, αναφέρθηκε στην αντιπαιδαγωγική κατάσταση που υπάρχει στην ειδική αγωγή με τους εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, οι οποίοι αντί να υποστηρίζουν έναν μαθητή, υποστηρίζουν μέχρι και 5!

Δείτε την δευτερολογία εδώ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *