Συνάντηση Αναγνωστόπουλου – Βούλγαρη για τα εκπαιδευτικά ζητήματα της Λάρισας

Συνάντηση Αναγνωστόπουλου – Βούλγαρη για τα εκπαιδευτικά ζητήματα της Λάρισας

Συνάντηση με τον Προϊστάμενο Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Λάρισας κ. Βούλγαρη είχε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Π.Ε. και πολιτευτής της Ένωσης Κεντρώων του νομού Λάρισας.

Στη συζήτηση κυριάρχησε το πρόβλημα που δημιούργησε στον νομό Λάρισας η τροπολογία για τη μη μετακίνηση εκτός ακτίνας 20 χιλιομέτρων των συζύγων στρατιωτικών. Η τροπολογία αυτή, όπως είναι λογικό, δημιούργησε πολλά παράπονα σε αποσπασμένους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν περισσότερα μόρια από τους συναδέλφους τους που είναι σύζυγοι στρατιωτικών. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Λάρισας, με πολλά εμπόδια, πέτυχε το καλύτερο δυνατό για τους εκπαιδευτικούς του νομού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βούλγαρης.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος από την πλευρά του, αφού ενημερώθηκε αναλυτικά, συνεχάρη τον κ. Βούλγαρη για την ορθή άσκηση του έργου του και ζήτησε να λάβει ενημέρωση για την ετοιμότητα των σχολικών μονάδων να υποδεχθούν τους μαθητές την 11η Σεπτέμβρη, αλλά και για τα κενά τα οποία υπάρχουν σε Τμήματα Υποδοχής, αλλά και στην Ειδική Αγωγή.

Ο κ. Βούλγαρης απάντησε ότι αυτήν την εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί όποια λεπτομέρεια έχει απομείνει και ότι τα σχολεία είναι έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Επίσης, ανέφερε στον Γ. Αναγνωστόπουλο ότι από τα 19 κενά που έχει δηλώσει για τα Τ.Υ. αναμένει 11 αναπληρωτές τις επόμενες μέρες, ενώ τα κενά για την παράλληλη στήριξη προσεγγίζουν τα 60 και για ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης τα 45. Από τα παραπάνω ένα σημαντικό μέρος θα αναμένεται να καλυφθεί μέσα στην εβδομάδα.

Η συνάντηση έληξε με ευχές για καλή σχολική χρονιά και με συμφωνία επικοινωνία και συνεργασίας για ότι αφορά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και γενικότερα τα εκπαιδευτικά ζητήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *