Δεν θα γίνουμε έρμαια πολιτικών προεκλογικών παιχνιδιών

*Ρεπορτάζ  του larissanew για τις εξελίξεις στην Παιδεία και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις για τις οποίες μίλησε ο Αναγνωστόπουλος Γιώργος, ως πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΣΑΕΠ) 

«Εξελίξεις αναμένονται την εβδομάδα που έρχεται για την Δημόσια Εκπαίδευση. Ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι θα ανακοινώσει το νέο σύστημα μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών, με τους τελευταίους να «βράζουν» από τις διαρροές των πληροφοριών.

Θυμίζουμε ότι ο κ Γαβρόγλου έχει ανακοινώσει 15.000 σε βάθος τριετίας, ενώ το πλάνο του περιλαμβάνει 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή τον Σεπτέμβριο του 2019, 5.250 διορισμούς το 2020 και 5.250 το 2021.

Οι αναπληρωτές αντέδρασαν στις παραπάνω εξαγγελίες απαντώντας με την πρώτη φετινή τους διαδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας.
Όπως δήλωσε στα Αθηναϊκά Μ.Μ.Ε. ο Λαρισαίος πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΣΑΕΠ) Γιώργος Αναγνωστόπουλος, οι αναπληρωτές δεν θα γίνουν έρμαια πολιτικών προεκλογικών παιχνιδιών.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η κοροϊδία απο την κυβέρνηση συνεχίζεται. Μετά τις εξαγγελίες του κ. Φίλη στην αρχή της θητείας της κυβέρνησης για 20.000 μόνιμους διορισμούς σε βάθος τριετίας, ήρθε το πλάνο τριετίας του κ. Γαβρόγλου ένα χρόνο πριν το τέλος της θητείας της κυβέρνησης να εμπαίξει ακόμα μια φορά τους αναπληρωτές, προσπαθώντας να τους υφαρπάξει προεκλογικά την ψήφο.»

Στη συνέχεια ο Γ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι αναπληρωτές οι οποίοι καλούνται να «διακτινιστούν» από τη μία πλευρά της χώρας στην άλλη σε μόλις δύο μέρες, αφήνοντας πίσω τους την οικογένειά τους και να αναλάβουν να ανοίξουν τα σχολεία της χώρας και να διδάξουν πριν να βρουν σπίτι.

Αναφέρθηκε στο παιδαγωγικό κομμάτι της αδιοριστίας και το αντίκτυπο που έχει και στους μαθητές της χώρας ενώ, τέλος, προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν το νέο σύστημα δεν στηρίζει στο ακέραιο την προϋπηρεσία και αφήνει άνεργους αναπληρωτές που στελεχώνουν τόσα χρόνια τη δημόσια εκπαίδευση.

Εκτός των παραπάνω, όπως δήλωσε στο larisanew, αιτήματα του συλλόγου είναι οι διορισμοί σε γενική και σε ειδική αγωγή από φέτος αναλογικά με τις ανάγκες.

Τέλος, ο ΠΣΑΕΠ ζητάει να συμπεριληφθούν οι παραπάνω προσλήψεις στον προϋπολογισμό του 2019 και όχι σε προφορικές δεσμεύσεις.»

 

ΠΗΓΗ! https://www.larisanew.gr/γ-αναγνωστόπουλος-δεν-θα-γίνουμε-ερμα/?fbclid=IwAR182zbFy4anVOuS5g54BEYLWoRlrDSuz31kksxBy7Vi_ZrPAf3qUen7jA4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *