Για αγρότες, οικονομική πολιτική, δημόσιους υπαλλήλους και «Μακεδονικό» μίλησε ο Αναγνωστόπουλος το Θεσσαλία tv

Καλεσμένος στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας», ήταν ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων για να σχολιάσει την επικαιρότητα.


Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος μίλησε για τα επίκαιρα αγροτικά ζητήματα, ξεκινώντας από τους δυσβάσταχτους φόρους των αγροτών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο αγρότης φορολογείται με 22% όπως όλοι οι πολίτες, πληρώνει τον 26% στον ΕΦΚΑ, τον ΕΛΓΑ ανάλογα με τα στρέμματά του και τις καλλιέργειές του και προπληρώνει και 100% τον φόρο του επόμενου έτους δεν έχει καμία τύχη με αυτήν την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση. Σημείωσε ότι τα έξοδα των αγροτών είναι πάρα πολλά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιά, αφού το κόστος παραγωγής αυξάνεται κάθε χρόνο, ενώ τα έσοδα τα λαμβάνει μία φορά και αν αφαιρεθούν οι παραπάνω φόροι και εισφορές το καθαρό ποσό είναι πάρα πολύ μικρό. Πρότεινε την ουσιαστική επιδότηση των γεωργικών εφοδίων από την κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη φορολογικών κινήτρων συμμετοχής σε συνεταιρισμούς.

Στη συνέχεια, προέτρεψε τους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν με βάση τις θέσεις των κομμάτων, αλλά με βάση τις πράξεις αφού δεκαετίες κυβερνάει το Πασοκ, η ΝΔ και τα τελευταία 4 χρόνια ο Σύριζα -στον οποίο έχει μεταπηδήσει το μισό Πασοκ- δείχνοντας ποιες είναι οι οικονομικές τους πολιτικές και που οδήγησαν τη χώρα. Η πτώχευση της χώρας, ο εξαφανισμός της μεσαίας τάξης, η υπερφορολόγηση των ιδιωτικών επιχειρήσεων, η έκρηξη της ανεργίας και η φυγή των νέων στο εξωτερικό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησαν τα παραπάνω κόμματα είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή η χαμηλότερη εισοδηματική κλίμακα φόρων και εισφορών είναι αθροιστικά περίπου στο 50% , συν 100% προκαταβολή, συν διάφορα τέλη. Κι αν προσπαθήσει κάποιος να εργαστεί παραπάνω στην επιχείρησή του και να βγάλει περισσότερα χρήματα, τότε δουλεύει για το κράτος, διότι φόροι και εισφορές αυξάνονται όταν κερδίζεις περισσότερα και η κλίμακα φτάνει στο 45%, συν 10% εισφορά αλληλεγγύης, συν 27% ασφαλιστικές εισφορές, συν 100% προκαταβολή φόρου, συν διαφορά τέλη. Αναρωτήθηκε λοιπόν πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση να πιστεύει ότι με τέτοια φορολογία θα υπάρξει ανάπτυξη στον τόπο.

Σε ότι αφορά το δημόσιο είπε ότι η Ένωση Κεντρώων δεν είναι ένα κρατικοδίαιτο κόμμα, αλλά δεν θεωρεί ότι όλοι οι υπάλληλοι είναι κακοί. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι υπάρχουν τομείς όπως η παιδεία και η υγεία που είναι υποστελεχωμένες και από την άλλη υπάρχουν φορείς του δημοσίου με πλεονάζον προσωπικό. Τόνισε ότι το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων δεν επιθυμεί την απόλυση του πλεονάζοντος προσωπικού, καθώς αυτοί μπορούν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες που υπάρχουν ελλείψεις. Όμως, ζήτησε απολύσεις αργόμισθων διευκρινίζοντας με ένα παράδειγμα ότι αργόμισθο εννοεί εκείνον που πηγαίνει στην υπηρεσία του χτυπάει την κάρτα του το πρωί και εξαφανίζεται μέχρι το μεσημέρι που θα γυρίσει να την ξαναχτυπήσει. Επίσης, είναι αυτός που εργάζεται σε φορέα φάντασμα, που ιδρύθηκε στα χαρτιά και δεν λειτούργησε ποτέ. Καταλήγοντας, ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά τέτοια φαινόμενα το 2019 με την ανεργία των νέων να φτάνει στο 40%, με σχολεία να μην έχουν εκπαιδευτικούς και με τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία της χώρας. Τέλος για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται και για τους υπόλοιπους, δηλώνοντας ότι αρνείται το τσουβάλιασμα των δημοσίων υπαλλήλων σε άχρηστους.

Στη συνέχεια της συζήτησης επιτέθηκε στον κ. Τζιτζικώστα για τους λεονταρισμούς στους οποίους προέβη καθώς και σε Νέα Δημοκρατία, Κιν.Αλ. και Ποτάμι για την αποδοχή της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων με τη χρήση του όρου «Μακεδονία», λέγοντας για μία ακόμη φορά ότι η Ένωση Κεντρώων δεν αποδέχεται καμία παραχώρηση του όρου ¨Μακεδονία» στη γειτονική χώρα. Τέλος, επιτέθηκε στον κ. Καμμένο για τη στάση του στο παραπάνω ζήτημα, αναφέροντας ότι ήταν αυτός που έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα για να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη παρακάτω: https://youtu.be/M7PWa910j7g

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *