Απόψεις

ΑρχικήΑπόψεις

Κυπριακό ζήτημα

Είναι μια περίοδος πολύ κρίσιμη για τα αδέλφια μας τους Κύπριους. Σε καμία περίπτωση ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν πρέπει να δεχθεί του όρους της Τουρκίας και να υποκύψει στις πιέσεις που δέχεται.

Μακεδονικό ζήτημα

Κάποτε ήταν αστεία η διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία από τη γείτονα χώρα. Ύστερα κατάντησε εκνευριστική και εδώ και χρόνια έχει γίνει τουλάχιστον επικίνδυνη. Είναι γελοίο ένας λαός έχοντας μόνον τα 10% της αρχαίας γεωγραφικής Μακεδονίας να απαιτεί την εθνικότητα και τον πολιτισμό της Μακεδονίας.

Θαλάσσια σύνορα

Η Τουρκία δεν θέτει απλά θέμα νησιών, αλλά Αιγαίου και αμφισβητεί το διεθνές καθεστώς και τη νομιμότητα, αμφισβητώντας τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Τουρκία

Η Τουρκία οφείλει να συμμορφωθεί με τις ευρωπαϊκές συνθήκες και απαιτήσεις.. Οι κανόνες που διέπουν την Ε.Ε πρέπει να τηρούνται από όλους ανεξαιρέτως και σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι στην περίπτωση της Τουρκίας η Ε.Ε. πρέπει να δεχθεί τις εξαιρέσεις που κατά καιρούς ζητούνται από την Τουρκία. Οφείλουν να γίνουν προσπάθειες και από τις δύο χώρες για βελτίωση των σχέσεών μας.

Αγρότες

Δυστυχώς αυτοί που αποφασίζουν, νομοθετούν και ψηφίζουν για τους αγρότες ουδεμία γνώση έχουν για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, των μικρομεσαίων παραγωγών. Η προκαταβολή του φόρου, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση του Φ.Π.Α., αλλά και ο ειδικός φόρος που επέβαλε η κυβέρνηση στο κρασί οδήγησαν πολλούς αγρότες της περιοχής μας εκτός παραγωγής.

Φορολογία

Δυστυχώς το κράτος στην προσπάθειά του να πιάσει τους  οικονομικούς “στόχους” που έχει θέσει έχει καταντήσει ένας τεράστιος βραχνάς για τον ελεύθερο επαγγελματία.

Δημόσια Εκπαίδευση

Η αρχή και το τέλος όλων. Το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι των παιδιών, όπου πλάθονται συνειδήσεις, διαμορφώνονται αξίες και ιδανικά, εκτός από τις γνώσεις που αποκτώνται. Από εκεί ξεκινά η οικοδόμηση ενός κράτους. Από την παιδεία και τη νοοτροπία των πολιτών της.

Ασφαλιστικές εισφορές

Η αυτονόητη για μένα ερώτηση είναι: “Θέλουμε ανθρώπους που να αντέχουν τις ασφαλιστικές εισφορές ή ανθρώπους που να τις χρωστάνε”. Αυτονόητη θεωρώ και την απάντηση.

Ιδιωτική ασφάλιση

Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να στηριχθεί ιδιωτική ασφάλιση στη χώρα μας, την οποία θα τη συμφωνεί ο εργαζόμενος και θα την πληρώνει ο εργοδότης, είτε στο σύνολό της είτε μέρος της ανάλογα με το μισθό του.

Φ.Π.Α.

Από την εποχή του Βυζαντίου όταν ένα σοβαρό κράτος ήθελε να αυξήσει τα έσοδά του δεν αύξανε τον Φ.Π.Α., αλλά αντιθέτως τον μείωνε εντατικοποιώντας τους ελέγχους και διασφαλίζοντας την απόλυτη απόδοσή του.

Πλαστικό χρήμα

Η χρήση του πλαστικού χρήματος αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο τρόπο για τη μείωση της φοροδιαφυγής. Μπροστά στο δίλημμα της ιδιωτικότητας που θέτουν κάποιοι και της απόδοσης των φόρων επιλέγω ξεκάθαρα το δεύτερο.

Δημόσιος Τομέας

Χρειάζεται αναβάθμιση του δημοσίου τομέα άμεσα. Ένα δυσκίνητο δημόσιο δεν είναι αυτό που θέλει κανείς πολίτης της χώρας, δεν είναι αυτό που μας αξίζει. Η ατελείωτη γραφειοκρατία που συναντάμε για την πιο απλή δημόσια υπηρεσία που χρησιμοποιούμε πρέπει να αποτελέσει παρελθόν.

Ιδιωτική εκπαίδευση – Πανεπιστήμια

Τάσσομαι υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων υπό κάποιες σοβαρές και αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις. Κάποιες από αυτές είναι  η ποιοτική αναβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων  και η κατάργηση των κομματικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια.

Αριστεία στα ΤΕΙ – ΑΕΙ

Η αριστεία είναι ένα θέμα που επιδέχεται πολλές ερμηνείες ανάλογα την “ιδεολογία” του καθενός. Ως άριστος μαθητής, προπτυχιακός και μεταπτυχιακός φοιτητής δε θα μπορούσα να ταχθώ κατά της αριστείας. Το θέμα όμως είναι με τι μέσα και σε ποιες συνθήκες αναδεικνύεται ο καθένας άριστος.

Πατριωτισμός – Εθνικισμός

Ο Εθνικισμός κι ο πατριωτισμός είναι δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες. Η μόνη σύνδεση που μπορώ να κάνω για τις δύο αυτές έννοιες είναι ότι ο εθνικισμός είναι η αλλοτρίωση του πατριωτισμού σε ιδεολογία. Η σύγχυση του πατριωτισμού με τον εθνικισμό παράγει μόνο αρνητικά αποτελέσματα.

Θράκη

Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να μετατραπεί η Θράκη σε μία νέα Κύπρος. Η αυτοπροβολή της Τουρκίας ως προστάτιδα των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, τα τεράστια λάθη που έχει κάνει η Ελλάδα μη προστατεύοντας τους παραπάνω, μη κάνοντάς τους να νιώσουν κομμάτι της Ελλάδας προμηνύουν πιθανές δυσάρεστες συνέπειες για τη χώρα μας.

Υπογεννητικότητα – Πολυτεκνία

Η υπογεννητικότητα της Ελλάδας είναι ένα φαινόμενο το οποίο αν δεν ανατραπεί άμεσα θα έχει τραγικές επιπτώσεις για το έθνος μας. Η Eurostat υπολογίζει ότι μέχρι το 2080 θα έχει μειωθεί ο πληθυσμός της Ελλάδας κατά 3,5 εκατομμύρια κατοίκους.

Κανάλια

Η κυβέρνηση υπέστη μία μεγάλη ήττα στο θέμα των καναλιών ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ.
Δεν είμαι υπέρμαχος κανενός καναλάρχη. Όλοι οφείλουν να πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί στο κράτος.

Μεγάλη φυγή νέων με πτυχία στο εξωτερικό

Λένε ότι μια χώρα χωρίς νέους δεν έχει μέλλον. Όταν μάλιστα αναφερόμαστε σε νέους οι οποίοι έχουν σπουδάσει στα ελληνικά πανεπιστήμια και έχουν αποκτήσει υψηλό επίπεδο γνώσεων και εξειδίκευσης τότε το παραπάνω ισχύει ακόμη περισσότερο.

Τουρισμός

Η Ελλάδα αποτελεί μια μεγάλη τουριστική δύναμη όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλον το κόσμο, ανάλογα πάντα με τον πληθυσμό της. Δεν πρέπει όμως να επαναπαυόμαστε με το προϊόν το οποίο διαθέτουμε, δηλαδή τον τουρισμό διασκέδασης, όσο καλό κι αν είναι αυτό.

Ανεργία

Τραγική είναι η κατάσταση στη χώρα μας στο θέμα της εργασίας αφού σχεδόν 1.500.000 συμπολίτες μας είναι αυτή τη στιγμή άνεργοι μη μπορώντας να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Η νεολαία μας ματώνει μέρα με τη μέρα καθώς δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας, οι μισθοί χαρακτηρίζονται “πείνας” και η μαύρη εργασία καλπάζει, ενώ ταυτόχρονα ολοένα και περισσότεροι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό.

Μαύρη εργασία

Η μαύρη ή αλλιώς αδήλωτη εργασία είναι ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης έχει αυξηθεί δραματικά. Κι όταν λέω δραματικά εννοώ και για τους τρεις ενδιαφερόμενους: τον εργαζόμενο, το κράτος, και τα ασφαλιστικά ταμεία. Πάνω από 25% υπολογίζεται ότι είναι αυτή τη στιγμή στη χώρα μας η αδήλωτη εργασία, ενώ το ΙΚΑ χάνει περίπου 5δισ το χρόνο.

Σώματα ασφαλείας- Στρατός

Μεγάλους κινδύνους ελοχεύει για τη χώρα μας η οικονομική εξαθλίωση των στελεχών των ενόπλων δυνάμεών μας. Ναι μεν το ηθικό δεν πρέπει να επηρεάζεται και να παραμένει ακμαιότατο όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ένοπλες δυνάμεις μας, αλλά σίγουρα δε βοηθάνε οι μισθοί πείνας που λαμβάνουν αυτοί που προστατεύουν τα σύνορα μας. Τα ίδια ισχύουν και για τα σώματα ασφαλείας, όπου εκεί μάλιστα η οικονομική εξαθλίωση έχει αυξήσει κατακόρυφα τις περιπτώσεις διαφθοράς.

Χρέος

Πραγματική ελάφρυνση του χρέους όπως παρουσιάζεται από την κυβέρνηση δεν υπάρχει. Αυτά θεωρώ ότι είναι για εσωτερική κατανάλωση. Μάλιστα αν οι Ευρωπαίοι ελαφρύνουν το χρέος στην Ελλάδα, τότε θα αναγκαστούν να το κάνουν και για όλες τις χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Ασφαλιστικά ταμεία

Τα οικονομικά, οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί τόσα χρόνια στα ασφαλιστικά ταμεία, θεωρώ ότι θα διογκωθούν από την 1/1/2017 με την ενοποίηση του ΙΚΑ στον ΕΦΚΑ. Και σε συνδυασμό με τη διατήρηση της οικονομικής αβεβαιότητας, της ανεργίας, των οφειλών στα ταμεία, των νέων τάσεων στην αγορά εργασίας και του δημοσιονομικού «κόφτη» στις συντάξεις, ο ΕΦΚΑ θα λειτουργεί ως φορέας κοινωνικής ανασφάλειας.

Συντάξεις

Ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί την κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια είναι οι συντάξεις. Σε μια Ελλάδα που φυτοζωεί από τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών αντιμετώπισής της υπάρχουν ακόμα συντάξεις πολλών ταχυτήτων. Δε διαφωνώ ότι όλοι πλήρωναν εισφορές (άλλοι μεγαλύτερες και άλλοι μικρότερες) και ως εκ τούτου είναι λογικό να μην απολαμβάνουν όλοι την ίδια σύνταξη.
image
http://www.anagnostopoulosgiorgos.gr/wp-content/themes/blake/
http://www.anagnostopoulosgiorgos.gr//
#3e84a2
style1
paged
Φόρτωση άρθρων...
/home/anagnostopoulosg/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
http://www.anagnostopoulosgiorgos.gr/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
on
off