timeline_pre_loader
2019

02 Φεβρουαρίου 2019

Σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αναγνωστόπουλος Γιώργος στη Λάρισα, όπου απηύθυνε χαιρετισμό ως εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την περιφέρεια Λάρισας σε συνεργασία με τον Τομέα Ισότητας της  Εν.Πε. και αφορούσε το Δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα

20 Ιανουαρίου 2019

Στο συλλαλητήριο ενάντια της παραχώρησης του ονόματος «Μακεδονία» στους γείτονες παρευρέθηκε ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, όπως πάνω από 1.000.000 πολίτες, αλλά και σύσσωμη η Ένωση Κεντρώων.

Διαβάστε περισσότερα

2018

28 Οκτωβρίου 2018

Στην παρέλαση της Λάρισας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου παρευρέθηκε ο Γ. Αναγνωστόπουλος ως εκπρόσωπος του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων.

Διαβάστε περισσότερα

28 Οκτωβρίου 2018

Στην εκδήλωση για την Απελευθέρωση της Ελασσόνας παρευρέθηκε ο Ανανωστόπουλος Γεώργιος, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων.

Διαβάστε περισσότερα

09 Σεπτεμβρίου 2018

Συνάντηση Αναγνωστόπουλου -Κολλάτου για τα ζητήματα του Δ.Τεμπών Προγραμματισμένη συνάντηση είχε την Παρασκευή 31/08 ως εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων ο Αναγνωστόπουλος Γιώργος με τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Κολλάτο.

Διαβάστε περισσότερα

04 Σεπτεμβρίου 2018

Συνάντηση Αναγνωστόπουλου – Βούλγαρη για τα εκπαιδευτικά ζητήματα της Λάρισας Συνάντηση με τον Προϊστάμενο Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Λάρισας κ. Βούλγαρη είχε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Π.Ε. και πολιτευτής της Ένωσης Κεντρώων του νομού Λάρισας.

Διαβάστε περισσότερα

03 Σεπτεμβρίου 2018

Ενημερωτική επίσκεψη στον Δήμαρχο Φαρσάλων Άρη Καραχάλιο, πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, ο πολιτευτής του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ώστε να λάβει γνώση των θεμάτων μείζονος σημασίας που απασχολούν τον Δήμο Φαρσάλων.

Διαβάστε περισσότερα

07 Μαρτίου 2018

Χτύπα με! Εγώ διδάσκω το παιδί σου σεβασμό… Την Παρασκευή 2 Μαρτίου χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Δυστυχώς για το Υπουργείο δεν ήταν μια από τις πολλές κινητοποιήσεις των ελάχιστων ατόμων.

Διαβάστε περισσότερα

2017

30 Νοεμβρίου 2017

Στο 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Εκπαιδευτική Ηγεσία, Αποτελεσματική Διοίκηση και Ηθικές Αξίες παρευρέθηκε στις 24-26 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπ/κων Π.Ε. και πολιτευτής ν. Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Αναγνωστόπουλος Γεώργιος.

Διαβάστε περισσότερα

17 Σεπτεμβρίου 2017

Στο Κεντρικό Δελτίο του ΣΚΑΙ για τα προβλήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Χθες το βράδυ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στο επίκαιρο πρόβλημα της Σαντορίνης και της Μυκόνου και την αδυναμία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών να βρουν στέγαση,  κάτι για το οποίο τοποθετήθηκε και ο Σάββας Παντελίδης ως πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Θήρας.

Διαβάστε περισσότερα

5 Ιουλίου 2017

Στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Αργυροπούλου, «Η μαμά μου είναι αναπληρώτρια δασκάλα» των εκδόσεων «Πνοή», παρευρέθηκε και προλόγισε ο Αναγνωστόπουλος Γεώργιος ως πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις 16 Ιουνίου 2017.

 

Διαβάστε περισσότερα

5 Ιουλίου 2017

Ο Λαρισαίος εκπαιδευτικός κ. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, αναδείχθηκε πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Σ.Α.Ε.Π.), ομόφωνα και από τα υπόλοιπα έξι μέλη του συμβουλίου, στο πλαίσιο συνεδρίασης συγκρότησής του.

 

Διαβάστε περισσότερα στην eleftheria.gr

25 Μαΐου 2017

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί εκπροσωπήθηκαν χθες στη Βουλή από τον πρόεδρό τους Αναγνωστόπουλο Γιώργο στο πλαίσιο της ακρόασης των φορέων για το Σχέδιο Νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης».

 

Διαβάστε περισσότερα

17 Μαΐου 2017

Δυναμικό παρόν έδωσε την Τετάρτη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη διαδήλωση της Τετάρτης μαζί με την Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. Μία διαδήλωση  μαζική και δυναμική ενάντια στην κοινωνική και οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

 

Διαβάστε περισσότερα

10 Απριλίου 2017

Δυναμική ήταν η παρουσία του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην διαδήλωση της 5ης Απριλίου με κύριο αίτημα τους Μαζικούς Διορισμούς στην Εκπαίδευση. Μια δημόσια εκπαίδευση διαλυμένη από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από το 2009 κι έπειτα. Χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις και μηδενικοί διορισμοί έχουν οδηγήσει στην υπολειτουργία – αν όχι στη διάλυση – της. Τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία δεν σηκώνουν περικοπές. Η εκπαίδευση ως πυλώνας ενός κράτους πρέπει να στηριχθεί, αν το κράτος θέλει να ελπίζει ότι κάποτε θα ορθοποδήσει.

 

Διαβάστε περισσότερα

16 Μαρτίου 2017

Ο πολιτευτής της Ένωσης Κεντρώων παρευρέθηκε στο 3ήμερο επιστημονικό συνέδριο “ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ” όπου παρουσίασε ερευνητική εργασία με θέμα: Απόψεις των εκπαιδευτικών για το σύστημα διοίκησης της εκπαίδευσης της Ελλάδας σε σχέση με την αυτονομία εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων και τον τρόπο πρόσληψης εκπαιδευτικών”.

 

Διαβάστε περισσότερα

22 Φεβρουαρίου 2017

Μια ειλικρινής, εποικοδομητική και γεμάτη προτάσεις συνέντευξη από τον υποψήφιο βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργο Αναγνωστόπουλο.

 

Διαβάστε την συνέντευξη

12 Ιανουαρίου 2017

Ο δάσκαλος της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ένα πρόσωπο με γνώση και άποψη στη πολιτική σκηνή, αναφέρεται στην πολιτική κατάσταση της χώρας, την Παιδεία και το Κυπριακό. Όσον αφορά την εκπαιδευτική επικαιρότητα τονίζει τα εξής…

 

 

Διαβάστε περισσότερα

5 Ιανουαρίου 2017

Σε μια αγνή κίνηση αγάπης ο πολιτευτής της Ένωσης Κεντρώων ν. Λάρισας και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Π.Ε, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγάνης Λάρισας, παρέδωσε μεγάλη ποσότητα ρουχισμού στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ν. Λάρισας.

Μέρες γιορτινές λοιπόν, όπως αυτές που διανύουμε, προσπαθήσαμε να δώσουμε χαρά σε αυτά τα παιδιά και τους ενήλικες χαρίζοντάς τους νέο ρουχισμό. Αυτή η κίνηση αγάπης ελπίζουμε να βοηθήσει οικονομικά και τους γονείς οι οποίοι μπορούν να διαθέσουν τα χρήματα που θα ξόδευαν για ρουχισμό σε τρόφιμα, παιχνίδια και εκπαιδευτικό υλικό για τα παιδιά και τους ενήλικες.

 

Διαβάστε τη συνέντευξη

2016

19 Δεκεμβρίου 2016

anagnostopoulos-synenteyksi

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον αξιόλογο και φερέλπι δημοσιογράφο Γιώργο Καούνα και στο momphi.gr με θέμα τις άδειες των καναλιών και τον κύμα εθνικισμού στην Ευρώπη. Φυσικά η ατζέντα είναι τεράστια και θα συζητηθούν κι άλλα θέματα στο μέλλον ..

* «Ο εθνικισμός αποπνέει μίσος, εχθρική αντιμετώπιση προς του αλλοεθνείς. Ο πατριωτισμός σημαίνει αγάπη για τόπο που γεννηθήκαμε, για τα γλωσσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά του. Αυτό με εκφράζει. Η απαράμιλλη αγάπη για την πόλη μου, για τη χώρα μου, χωρίς να τρέφω αισθήματα μίσους για τους πολίτες των άλλων χωρών.» …

** «Αν μια φορά ένας πολίτης οφείλει να τηρεί τους νόμους τότε δέκα φορές πρέπει να το πράττει μια κυβέρνηση.» …

*** «Η κυβέρνηση υπέστη μία μεγάλη ήττα στο θέμα των καναλιών ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ.» …

Διαβάστε τη συνέντευξη

3 Δεκεμβρίου 2016

drasi

Έμπρακτα στήριξε τη νεολαία της περιοχής μας ο Αναγωστόπουλος Γιώργος τιμώντας την, αφού έπειτα από δική του πρόταση βραβεύτηκε το Γ.Λ. Πυργετού για την 2η θέση που κατέλαβε στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2016». Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε ο φορέας έρευνας και επιμόρφωσης “Ηγέτες του Κέντρου”. Την επιμέλεια και την οργάνωση και την παρουσίαση της ημερίδας με θέμα “Η έξοδος από την οικονομική κρίση μέσα από τα πλαίσια του ευρώ” ανέλαβε και υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία ο Αναγνωστόπουλος Γιώργος.

http://vreslarissa.gr/categories/news-category/9828-hmerida-hgetes-tou-kentroy.html

26 Οκτωβρίου 2016

02

Στη 12η γιορτή ακτινιδίου Πυργετού – Αιγάνης παρευρέθηκε ο Αναγνωστόπουλος Γιώργος, ο οποίος μάλιστα κατάγεται από το χωριό της Αιγάνης. Δε θα μπορούσε άλλωστε να λείψει από τη στιγμή που κι αυτός όντας πιτσιρίκος μάζευε ακτινίδια στο περιβολάκι του πατέρα του. Η γιορτή συμπεριλάμβανε ημερίδα στην Αιγάνη το Σάββατο 29/10/2016 στην οποία καταξιωμένοι καθηγητές μίλησαν για τα ανέλυσαν τα προβλήματα και τις λύσεις που αφορούν το προϊόν παρουσία αρκετών παραγωγών και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30/10/2016 στη διασταύρωση Πυργετού σε μία ιδιαίτερα όμορφη εκδήλωση. Η ουσία είναι ότι η παραγωγή του ακτινίδιο αυξάνεται κάθε χρόνο, όπως και οι εξαγωγές και σε αυτό συμβάλλουν ενεργά οι παραγωγοί των περιοχών Πυργετού και Αιγάνης. Είναι άξιο αναφοράς ότι οι καθηγητές απένειμαν τα εύσημα στους παραγωγούς της περιοχής για τη συνεργασία τους με την Περιφέρεια, για την τήρηση των κανόνων και για την ποιότητα των προϊόντων τους.

25 Οκτωβρίου 2016

25-10-2016

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έδωσε το παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΔΟΕ – ΟΛΜΕ. Τα αιτήματα μας πρέπει να ακούγονται. Δεν είμαστε αργόμισθοι, τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι. Είμαστε ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΤΙΚΟΙ που διδάσκουμε τα παιδιά σας… Άνθρωποι που τρέχουμε εδώ και χρόνια από άκρη σε άκρη της Ελλάδας για να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα του ελληνισμού κάθε Οκτώβριο με Ιούνιο. Το καλοκαίρι βεβαίως στην ανεργία. Φτάνει πια! Υπάρχουν 20.000 κενά εδώ και χρόνια! Συνταξιοδοτήσεις και κανένας διορισμός! Εμπαιγμός από κάθε κυβέρνηση που προτιμά να συντηρεί τους κομματικούς στρατούς της χωρίς να νοιάζεται για την υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Η ΠΑΙΔΕΙΑ, η ΥΓΕΙΑ και ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ έχουν νιώσει στο πετσί τους βάναυσα τις πολιτικές των κυβερνήσεων την περίοδο της κρίσης. Ειδικά οι δύο πρώτοι αποτελούν πυλώνες για κάθε κράτος που θέλει να λέγεται σοβαρό, καθώς πέρα από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους επηρεάζουν βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα και τους υπόλοιπους πολίτες.
Μέρα με τη μέρα η φωνή μας δυναμώνει. Ο ΠΣΑΕΠ γίνεται πιο δυνατός και δε θα σταματήσει να διεκδικεί με όλους τους τρόπους τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των συναδέλφων που υπηρετούν στην Π.Ε.

21 Οκτωβριου 2016

21-10-2016

Ο ΠΣΑΕΠ αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα όλων των συναδέλφων α/θμιας. Συμμετέχουμε λοιπόν αυτή τη στιγμή στην κινητοποίηση των συναδέλφων ειδικοτήτων στηρίζοντας τα αιτήματά τους. Όπως το ολοήμερο τμήμα πρεπει να στηρίζεται σε δασκάλους, έτσι και τα μαθήματα φυσικής αγωγής, μουσικής, θεατρικής αγωγής,πληροφορικής, εικαστικών και ξένων γλωσσών πρέπει να ανατίθενται σε ειδικότητες. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι οι δάσκαλοι αναγκάζονται να διδάξουν τα συγκεκριμένα μαθήματα από τις δημοσιονομικές τακτικές του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης, οι συνάδελφοι ζητούν κατάργηση του νόμου για τα ολοήμερα και στήριξη της ειδικής αγωγής. Είμαστε μαζί τους.. Όλοι μαζί πρέπει να παλέψουμε για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς με συναδελφικότητα, με αλληλεγγύη και με γνώμονα το καλύτερο για τους μαθητές μας.

25 Σεπτεμβριου 2016

25-09-2016

Η αξία του να Δράς είναι πολύ μεγάλη από μόνη της. Όταν μάλιστα η δράση αυτή γίνεται εθελοντικά και αφορά συνανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα τότε αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία. Σήμερα λοιπόν μαζέψαμε χιλιάδες καπάκια για να πάρουμε 100 αναπηρικά αμαξίδια, Επίσης μεταξύ άλλων γίναμε εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού των οστών. Και πολλά αλλά στη μεγαλύτερη γιορτή εθελοντισμού που διοργανώθηκε στο Γκάζι.

23 Ιουλίου 2016

%ce%b1%ce%bd%ce%b1-540x409

Γιώργος Αναγνωστόπουλος : << Πρέπει να υπάρξει κουλτούρα συνεργασίας>>
Ο ταλαντούχος, εργασιομανής και δραστήριος Γεώργιος Αναγνωστόπουλος είναι 29 χρονών, αλλά οι ασχολίες του και τα ενδιαφέροντα του, είναι αρκετά ώστε να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στο ευρύ κοινωνικό σύνολο. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη στο νομό της Λάρισας. Ο δάσκαλος γενικής και ειδικής αγωγής, πριν τις εκλογές του Σεπτέμβρη, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του κόμματος και βρέθηκαν στα γραφεία, στην Αθήνα, στην οδό Καρόλου όπου και εντάχθηκε στο κόμμα. Στη συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο momphi.gr, μιλάει για τι διάλεξε να ενταχθεί στο πλευρό του Βασίλη Λεβέντη αλλά και τα επίκαιρα πολιτικά ζητήματα που απασχολούν την χώρα.   Δείτε περισσότερα

19 Ιουλίου 2016

71cb2121df5b462adf46b6335df968ee_xl

ΣΤΟΝ Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Αιγάνη στον γάμο του πολιτευτή της Ένωσης Κεντρώων κ. Γιώργου Αναγνωστόπουλου με την εκλεκτή της καρδιάς του Ναταλία Παπακαλούση, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Βασίλης Λεβέντης με τη σύζυγό του, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Ι. Σαρίδης και ο βουλευτής Λάρισας Γ. Κατσιαντώνης επίσης μετά συζύγου. Δείτε περισσότερα

19 Ιουλίου 2016

deltio-typou-ioulios

Τα μέλη του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με τον υπουργό Παιδείας κύριο Νίκο Φίλη. Σκοπός της συνάντησης ήταν να τεθούν τα καίρια προβλήματα του κλάδου και να δοθούν απαντήσεις-λύσεις στα θέματα που ταλανίζουν χρόνια τους αναπληρωτές.
Ο υπουργός ήταν πλήρως ενημερωμένος για σχεδόν όλα τα θέματα και μας έδωσε καίριες απαντήσεις. Δείτε περισσότερα

20-30 Ιουνίου 2016

20/30-06-2016

Στη συνδιοργάνωση του 1ου Summer Camp του Ποσειδώνα Καρπάθου συμμετείχε εθελοντικά ο Αναγνωστόπουλος Γιώργος ο οποίος δίδαξε στα μικρά παιδιά τις αξίες της καλαθοσφαίρισης. Τα παιδιά διδάχτηκαν επίσης, ποδόσφαιρο, παγκράτιο, ρυθμική και ανόργανη γυμναστική, κολύμπι,  aqua zumba, kick boxing και karate. Δείτε περισσότερα

21 Απριλίου 2016

eggrafo

Ερώτηση για την ισοτιμία των πτυχίων των αποφοίτων των δραματικών σχολών και την αδικία την οποία υφίστανται χρόνια τώρα από τις διαχρονικές παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας. Θερμά συγχαρητήρια στο βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Ιωάννη Σαρίδη, που ανέδειξε το συγκεκριμένο ζήτημα αμέσως μόλις του μεταβίβασα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι απόφοιτοι.

19 Απριλίου 2016

Ενημέρωση για τα εκπαιδευτικά δρώμενα και τις εξελίξεις από παρέμβασή του Αναγνωστόπουλου Γιώργου  στο δημοτικό ραδιόφωνο Καρπάθου και στην εκπομπή «Η φωνή της Καρπάθου» με τη Φωτεινή Χαλκιά.

Προϋπηρεσία, δυσπρόσιτα, ειδική αγωγή και η εξώδική διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Παιδείας ήταν τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν από το 29ο εώς το 37ο λεπτό. Οι πολίτες της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα της χώρας θα πρέπει να ενημερώνονται για τα αιτήματα των ανθρώπων που διδάσκουν τα παιδιά τους , αλλ΄ακαι για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας.

19 Απριλίου 2016

Σύντομη τοποθέτηση του Αναγνωστόπουλου Γιώργου για τη ρύθμιση του Υπουργού Παιδείας που αφορά τα κριτήρια διορισμών στην εκπομπή City Σκάι Lights με τους δημοσιογράφους κ. Κολοκυθά και κ. Αναστασοπούλου. Την τοποθέτηση θα τη βρείτε στα λεπτά μεταξύ 54.00 – 58.00.

http://www.skai.gr/.VxXw-qUnCns.facebook

16 Απριλίου 2016

Συνέντευξη του Αναγνωστόπουλου Γιώργου για τα εκπαιδευτικά δρώμενα στο Inkarpathos.

2015

5 Νοεμβρίου 2015

anag5Ρεπορτάζ της θεσσαλικής εφημερίδας «Ελευθερία» για την επίσκεψη των πολιτευτών της Ένωσης Κεντρώων της Λάρισας, Σιάτρα Αποστολη, Ζώκα Δαμιανό και Αναγνωστόπουλο Γεώργιο. Συγκεκριμένα, επισκεφθήκαμε τις φυλακές της πόλης και ειδικότερα το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Λάρισας, όπου συναντηθήκαμε με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και είχαμε πολύωρη συζήτηση με τον διευθυντή του ΣΔΕ κ. Τράντα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο.

26 Σεπτεμβρίου 2015

anag6Το Σαββατο το πρωί ο Υποψήφιος Βουλευτής Λάρισας με την Ένωση Κεντρώων Αναγνωστόπουλος Γεώργιος ως εκπρόσωπος του κόμματος, αλλά και ως εκπαιδευτικός γενικής και ειδικής αγωγής παρευρέθηκε στη Γενική Συνέλευση των ΣΑΚΕΑ-ΕΝΕΛΕΑ που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα. Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα φλέγοντα ζητήματα της ειδικής αγωγής, αλλά και στις παλινωδίες της προηγούμενης κυβέρνησης που χώρισαν τους εκπαιδευτικούς σε δύο στρατόπεδα. Τέλος, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να απολέσουν τον τρόπο σκέψης βάσει του προσωπικού συμφέροντος και να ενστερνιστούν αυτόν που προσβλέπει στο κοινό καλό, στο καλό του κλάδου και των μαθητών, καθώς μόνο τότε θα είναι ώριμες οι συνθήκες για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η εκπαίδευση εδώ και χρόνια.

19 Σεπτεμβρίου 2015

Επίσκεψη του Αναγνωστόπουλου Γιώργου  στα παράλια Αιγάνης και συγκεκριμένα την περιοχή των Μεσαγγάλων. Κατά την επίσκεψή του αυτή συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου κ. Φάνη Βουλιώτη, με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού κ. Θανάση Βλάχο και τον Αντιπρόεδρο Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων ν. Λάρισας κ. Θανάση Μητσόπουλο με τους οποίους συζήτησε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και παραμένουν άλυτα εδώ και πολλά χρόνια.

https://www.larisanew.gr/website/ένωση-κεντρώων-επίσκεψη-στα-παράλια-τ/

10 Σεπτεμβρίου 2015

Απάντηση σε σειρά αιτημάτων που τέθηκαν από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, αναφορικά με την ομαλή λειτουργία των σχολείων, έδωσε με επιστολή της η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Ευφροσύνη Κιάου.

Να θυμίσουμε ότι για τα ζητήματα αυτά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημερώθηκε από εκπροσώπους της «Πρωτοβουλίας για την Ισονομία και τη Δικαιοσύνη στην Εκπαίδευση», δρώντας από την πλευρά του άμεσα και όπως φαίνεται αποτελεσματικά.

http://www.kedke.gr/?p=11721

3 Σεπτεμβρίου 2015

anag7

Συνάντηση του Αναγνωστόπουλου Γιώργου και άλλων εκπροσώπων της  “Πρωτοβουλίας για την Ισονομία και τη Δικαιοσύνη στην εκπαίδευση” με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη και τον γ.γ κ. Μουράτογλου. Στη συνάντηση αυτή ενημερώσαμε αναλυτικά τους τελευταίους για τα επίκαιρα ζητήματα στο χώρο της Παιδείας, ενώ ακολούθησε ένας ουσιαστικός διάλογος για τον τρόπο που μπορεί να επηρεάσει η εκπαιδευτική πολιτική τους Δήμους της χώρας. .
Αποτέλεσμά της ήταν σήμερα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να αποστείλει επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου-Δημάκου.
Στην επιστολή ζητείται επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης αναπληρωτών και η πρώτη φάση να καλύψει τη συντριπτική πλειοψηφία των κενών με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων..
Στο παρακάτω link μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή και το δελτίο τύπου της ΚΕΔΕ…

Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προς την κα. Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου-Δημάκου Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με Θέμα: «Καθυστέρηση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών»

 

22 Ιουνίου 2015

anag8

Σήμερα ο Αναγνωστόπουλος Γιώργος ως εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας για την Ισονομία και τη Δικαιοσύνη στην Εκπαίδευση» πήρε το λόγο στην 84η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε.
Σε μία καθηλωτική ομιλία παρουσίασε τα δίκαια επιχειρήματά των αναπληρωτών  κατακεραυνώνοντας εκείνους που παίζουν παιχνίδια συμφερόντων στις πλάτες των μάχιμων εκπαιδευτικών. Αυτή η ομιλία του οδήγησε τη συντριπτική πλειοψηφία των εκλογικών αντιπροδώπων να ψηφίσουν τις θέσεις τις “Πρωτοβουλίας” κάτι το οποίο έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόσυρση της τροπολογίας που ζητούσαν οι εκπαιδευτικοί από το Πολυνομοσχέδιο του τότε Υπουργού Παιδείας Αρ. Μπαλτά. Είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι μικροομάδα συμφερόντων εισέβαλε στην αίθουσα που την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του Αναγνωστόπουλου προκαλώνταε σύρραξη και με σκοπό να τον φιμώσει κάτι που φυσικά δεν κατάφερε

Οι προτάσεις οι οποίες ψηφίστηκαν από το σώμα των δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων της ΔΟΕ είναι:
1)Προσμέτρηση στο διπλάσιο της προϋπηρεσίας που προσφέρθηκε σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες ΚΑΙ κατά την περίοδο 2010-2014.
2)Καμιά κατηγοριοποίηση ανάμεσα στη γενική και στην ειδική αγωγή. Συνολική προσμέτρηση της προϋπηρεσίας της ειδικής αγωγής και στους πίνακες της γενικής αγωγής.

Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας

Ακολουθεί επίσης δήλωση στα ΜΜΕ για τις τακτικές του Υπουργείου Παιδείας

https://www.facebook.com/anagnostopoulos.giorgos.9/videos/10207097246448607

image
http://www.anagnostopoulosgiorgos.gr/wp-content/themes/blake/
http://www.anagnostopoulosgiorgos.gr//
#3e84a2
style1
paged
Φόρτωση άρθρων...
/home/anagnostopoulosg/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
http://www.anagnostopoulosgiorgos.gr/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Enter your email here
on
off